Nyheter
Ragn-Sells har köpt familjeföretaget Miljøservice Vest. Foto: Ragn-Sells, Thomas Holmsen

Ragn-Sells köper norska Miljøservice Vest

Ragn-Sells AS stärker sig i västra Norge genom förvärvet av Miljøservice Vest AS.

Från och med 2024-02-07 har Ragn-Sells AS tagit över samtliga aktier i bolaget.

Familjeägt återvinningsföretag

Miljöföretaget Ragn-Sells är ett familjeägt återvinningsföretag etablerat i Norge, Sverige, Danmark och Estland. Kärnverksamheten är insamling, sortering och återvinning av avfall från industri, näringsliv och privat sektor. Ragn-Sells är en välkänd aktör inom insamling och återvinning av avfall i den norska Haugesundsregionen.

Ragn-Sells stoppar dansk anläggning

Miljøservice Vest AS har under ett antal år tillhandahållit tjänster inom transport, mottagning och behandling av farligt avfall från kunder i Haugesundsregionen.

– Med en centralt belägen anläggning för mottagning och behandling av farligt avfall, nödvändiga tillstånd från myndigheter, och kompetenta medarbetare ser vi stora synergier mellan de två företagen, säger Vidar Svenning Olsen, vd för Ragn-Sells AS.

Ragn-Sells saltåtervinningsanläggning invigd

Hållbara lösningar

Ragn-Sells, som ett av Skandinaviens ledande företag inom området hållbar hantering och återvinning av avfall, kommer genom förvärvet att kunna erbjuda industri och näringsliv i regionen ett bredare och bättre utbud av tjänster. Om vi menar allvar med att skapa ett hållbart samhälle måste vi använda de resurser vi har om och om igen. Detta är vårt mål. Förutom ständigt ökande krav på miljöriktig hantering och återvinning av avfall krävs ett närmare samarbete mellan branschen och återvinningsföretagen för att hitta bra hållbara lösningar.

Alla anställda på Miljøservice Vest AS kommer att erbjudas fortsätta anställning.

– I Miljøservice Vest har vi hittat ett företag bestående av medarbetare med stor kompetens och gott rykte. Det här vill vi bygga vidare på, säger Vidar Svenning-Olsen.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Avfall2resurs.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.